Född och uppvuxen i Tyskland. Utbildad diplom biolog med inriktning botanik. 1995 träffade jag min svenska man i Grekland och 1998 flyttade jag till Sverige. Eftersom det var svårt att fortsätta jobba som botaniker här, sökte jag mig till Arlanda istället. I över 20 år har jag sedan jobbat där, i olika positioner och med olika uppgifter, och jag har alltid älskat mitt jobb i denna internationella miljö.

Men så en dag i slutet av 2020 fick jag höra att Sigtunas fina och anrika bokhandel var till salu och plötsligt öppnades helt nya möjligheter – att äga och driva en bokhandel, att omges med böcker från morgon till kväll, och att förhoppningsvis kunna ge en god service åt stadens invånare! Jag hittade något som jag inte visste att jag hade letat efter, men som kändes helt rätt från allra första början. Sedan gick allt väldigt snabbt och den 13 december fick jag nycklarna till bokhandeln i min hand.

Bokhandeln fyller en viktig funktion i vår stad och på Stora Gatan, och det är en stor ära men också ett stort ansvar att se till att den lever vidare – vår bokhandel för hela familjen!

Jag bor i Sigtuna tillsammans med min man och två barn. Ett barnbarn har det också hunnit bli och ibland hälsar han på i bokhandeln hos farmor.

Jag älskar att vistas i naturen, att vandra, min trädgård, umgås med vänner och att resa… främst till Grekland och min familj i Tyskland.

Hoppas vi ses bokhandeln!

Bästa hälsningar,

Christine Bredereck Thorin